Kaupunkitapahtumat

RytmiTaju-tapahtumat tuovat Hyvinkäälle Valamon munkin, Rosa Meriläisen sekä Metsäliitto Mäntän konttori-yhtyeen

Hyvinkään Taiteilijaseuran ja Hyvinkään taidemuseon yhteistyössä järjestämä RytmiTaju 2017 -näyttely tarjoaa kesän aikana mielenkiintoisen kuvataidekattauksen lisäksi runsaasti oheisohjelmaa. Hyvinkään taidemuseossa, Promenadigalleriassa ja Taideasemalla esillä olevan näyttelykokonaisuuden ja 44 nykytaiteilijan lisäksi RytmiTajun yhteydessä nautitaan kymmenestä tapahtumapäivästä, joiden teemat liikkuvat taiteen ja uskonnon suhteista sukupuolirooleihin ja taiteen asemaan osana kaupunkitilaa.

Tapahtuma avajaisissa 15.6. matkataan taidemuseolta Promenadigalleriaan Hakasirkuksen johdolla sirkuskulkueessa, johon avajaisvieraat voivat osallistua. Kesän aikana yleisö voi vierailla näyttelyissä muun muassa Rosa Meriläisen ja Saara Särmän sekä tapahtuman kuraattoreiden johdattamana. Punkrock-musiikkia saadaan kuunnella kesäkuun lopun Open Mic -illassa ravintola Craftersissa, johon saapuvat vieraiksi Yhteiskunnan Mutantit ja Metsäliitto Mäntän konttori.

Heinä- ja elokuun tapahtumissa kuvataide yhdistyy runouteen, musiikkiin, filosofiaan, uskontoon ja tanssiin. Näyttelyn päättäjäistanssiaisia vietetään 3.9. taidemuseolla Hyvinkään Salonkiorkesterin sävelien tahdissa.

Ke 21.6. Taiteen ja sukupuolen rytmit

klo 14.00 Hyvinkään taidemuseo, Taideasema, Promenadigalleria

Taiteen ja sukupuolen teemapäivänä tutustutaan näyttelyyn sukupuoliroolien näkökulmasta. Tapahtuma alkaa Hyvinkään taidemuseolta ja jatkuu Taideasemalla ja Promenadigalleriassa.

klo 14.00 Hyvinkään taidemuseo, kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen, sekä tutkija, taiteilija ja feministi Saara Särmä tutustuttavat näyttelyyn sukupuoliroolien näkökulmasta.
klo 15.30 Näyttelykierros jatkuu Promenadigalleriassa
klo 16.00 Performanssi, Tärähtäneet ämmät, Promenadigalleria, http://www.shaken-not-blurred.com/
klo 18.30 Kabareemusiikkiesitys Kitkerät Neitsyet, kaupungintalon aula, http://www.kitkeratneitsyet.fi/

To 22.6. Kuraattorikierros

klo 14.00 Hyvinkään taidemuseo, Taideasema ja Promenadigalleria.

Rytmitajun kuraattori, kuvataiteilija Krister Gråhn opastaa RytmiTaju -näyttelyn.

To 29.6. Taide kaupunkitilassa -paneelikeskustelu

klo 16.30 Robert´s Coffee, kauppakeskus Willa.

Paneelikeskustelua katutaiteesta ja katutilan tarkastelua kuvataiteen näkökulmasta. Paneelikeskustelu on osa ArtsEqual -hanketta. Panelistit: tutkija Heli Ansio, kuvataiteilija Sara Kärpänen, kuvataiteilija Jani Leinonen ja graffititaiteilija Hende Nieminen. Moderaattorina toimii kuvataiteilija Maija Helasvuo.

klo 16.30 Paneelikeskustelu taiteesta ja kaupunkitilasta

To 29.6. Open Mic -ilta

klo 20.00 Ravintola Crafters, Hämeenkatu 13

klo 20.00–21.00 Kaikille avoin Open mic -ilta ravintola Craftersissa
klo 21.00 Punkvaikutteinen rockyhtye Yhteiskunnan Mutantit, https://www.facebook.com/YhteiskunnanMutantit/
klo 22.00 Illan pääesiintyjä, punkyhtye Metsäliitto Mäntän konttori, http://www.melury.fi/index.php?k=6212

La 1.7. Runorytmi -runotapahtumapäivä

klo 14.00 Hyvinkään taidemuseo
klo 15.30 Promenadigalleria

Runotapahtumassa pääset tutustumaan RytmiTaju -näyttelyyn sen teoksista syntyneiden runojen avulla Johanna Venhon ja muiden runoilijoiden opastuksella. Näyttelykierroksen jälkeen tutustutaan Pia Hounin ja työryhmän runovideoihin.

klo 14.00–15.00 Runoilija ja kirjailija Johanna Venho tulkitsee RytmiTaju -näyttelyä runouden keinoin yhdessä Harri Hertellin, Tiina Lehikoisen ja Sirpa Kyyrösen kanssa.
15.30–16.30 Tapahtuma jatkuu Promenadigalleriassa Johanna Venhon johdolla. Näyttelyä hänen kanssaan tulkitsemassa runoilijat Raisa Jäntti, Karri Kokko ja Jani Nieminen.
16.30- 17.00 Runovideot. Pia Houni ja työryhmä

La 5.8. Musiikkia näyttelyssä

Hyvinkään taidemuseo, klo 12.00

Hyvinkään taidemuseo täyttyy musiikista taiteen ja musiikin teemapäivänä. Mikko Perkoilan soitinrakennuspajassa opitaan tekemään helppoja soittimia luonnon- ja uusiomateriaaleista. Musiikkiesityksiä Katri O:lta, PapaS-Roll-Skiffle-ryhmältä ja Ike V Spesiaalilta & Mikko Perkoilalta.

klo 12.00–14.00 Mikko Perkoilan soitinrakennuspaja, Hyvinkään taidemuseo.
klo 14.00–18.00 Musiikkia ulkona taidemuseon pihalla ja sisätiloissa: Mikko Perkoila, Katri O., Ike V Spesiaali ja PapaS-Roll Skiffle-ryhmä.

Ti 8.8. Ajatusrinki – taiteen ja filosofian vuoropuhelua

Hyvinkään taidemuseo, klo 14.00

Taiteen ja filosofian teemapäivänä tutustutaan näyttelyyn Elise Liikalan vetämän Ajatusrinki-työpajan avulla. Minkälaista on taiteen rytmi? Mikä on sinun rytmisi? Ajatusrinki tarjoaa syvällisiä keskusteluja, läsnäoloa, vuorovaikutusta ja rentoutumista.
Lisätietoja http://www.ajatusrinki.fi/

klo 14.00–15.30 Elise Liikalan Ajatusrinki -työpaja

20.8. Kuraattorikierros ja Hellitys-nykytanssiteos

klo 14.30 Hyvinkään taidemuseo

RytmiTaju 2017 -nykytaidenäyttelyn kuraattori, teatteritaiteen tohtori ja kirjailija Pia Houni esittelee RytmiTajun teoksia. Kuraattorikierroksen yhteydessä nähdään tanssitaiteilija Hanna Korhosen ja äänisuunnittelija Sami Silénin Hellitys-nykytanssiteos. Kierros alkaa Hyvinkään taidemuseolta (Hämeenkatu 3D), josta kierros jatkuu Taideasemalla ja Promenadigalleriassa.

Su 27.8. Uskonto ja taide kohtaavat

klo 15.00 Hyvinkään taidemuseo

klo 15.00 Isä Simeon opastaa RytmiTaju-näyttelyn
klo 16.00 Kirkkoteatteriohjaaja Jouni Laine esittää Pyhimysmonologin, Christoforos, Teatteri Beta, Hyvinkään seurakunta

Su 3.9. Näyttelyn päättäjäiset

klo 15.00 Hyvinkään taidemuseo

15.00 RytmiTaju 2017 -näyttelyn soitannolliset päättäjäiset Hyvinkään taidemuseossa Hyvinkään Salonkiorkesterista muodostetun muusikkoryhmän kanssa.